dinsdag 29 januari 2013

VERNIELD WERK


Om deze twee werken gaat het. Hier hangen ze bij een eerdere expositie in de bieb.
Eind vorig jaar had ik een expositie een een gezondheidscentrum in Barendrecht. Al mijn hangende werk hing daar.
Begin januari was de expositie afgelopen en kon ik het werk weer ophalen. Tot mijn grote verbazing waren er 2 lege plekken. Zou er dan .............?
Maar nee hoor er was niets verkocht en waar dat werk gebleven was wisten ze niet.
Toen ik later bij de receptie mijn gastenboek wilde ophalen konden ze dat ook al niet vinden, maar ineens trok ze iets uit de la. Is dat soms uw ......... NEE, dat is een van de zoekgeraakte collages. Jullie hebben die zomaar in een la gepropt alsof het een theedoek is?
Uiteindelijk kwam ook het gastenboek nog uit een la.
De collage was verfrommeld en kapot getrokken. Vermoedelijk had een van de  bewoners hem van de muur getrokken en had iemand van het personeel hem gevonden en in die la opgeborgen.
Dat een van de (demente?) bewoners hem van de muur trekt kan ik nog wel mee leven, maar dat personeel de collage dan in een la propt (ik zag hoe hij uit de la werd gehaald en hij lag daar echt helemaal klein gevouwen) vind ik wel erg respectloos.
Na een dag of 10 werd ook de andere collage gevonden op de kamer van een van de bewoners.
Vandaag kreeg ik hem thuisbezorgd, nog erger vernield dan de andere. Het roze stuk bovenop met het gedicht was er helemaal afgetrokken en was er ook niet meer bij. Blijft mij de vraag: Waarom roept dit werk kennelijk  agressie op bij deze bewoner? Het lostrekken van de muur kan nog zijn omdat ze het mooi vond en mee wilde nemen, maar er een stuk afscheuren?

Een reactie plaatsen