maandag 7 januari 2013

GOEDE VOORNEMEN

Ik ben niet van de goede voornemens, maar toen Meta me vertelde over een kunstenares (ik weet niet meer wie) die elke dag een collage maakte om te oefenen dacht ik: dat is wel een goed idee.
Dus nam ik me voor om vanaf 1 januari elke dag een collage te maken en binnen 15 minuten, want mijn oefening moet ook vooral bestaan uit leren niet eindeloos te blijven denken hoe het nog beter kan.
Nou ik neem aan dat jullie me niet kwalijk nemen dat het op 1 januari niet gelukt is, maar ik heb inmiddels dus inderdaad 5 collages gemaakt afgelopen week!
Als basis neem ik wel een voorbewerkte bladzijde. In dit geval boekpagina's die ik tijdens de kerstmarkt met gelatineprint heb bewerkt. Dan zet ik de kookwekker op 15 minuten en ga aan de slag. HEEL LEUK!!!! En ik ben niet eens ontevreden over de resultaten. Behalve qua tijd heb ik mezelf ook ingeperkt wat betreft technieken en thema. Nadat ik de 1e had gemaakt besloot ik dat ik de rest van de week collages zou maken die bij elkaar passen. Zodat ik per week straks 7 bij elkaar passende collages heb. Deze week dus Godinnen. Alle (zelf gesneden) stempels zijn afbeeldingen uit een boek van Marija Gimbutas, een archeologe die was gespecialiseerd in Godinnenbeelden en -tempels en dus afbeeldingen van echt gevonden beeldjes.
Gebruikte technieken:
gelatineprint dus voor de achtergrond
stempelen (Godinnen, spiralen en stippen)
gescheurde stukjes gelatineprint er op plakken
binnen een stencil heen en weer krassen met een gelpen (rondjes en vierkantjes)
met een wattenstaafje stippelen (op de gescheurde stroken)
Ik zal op maandag voortaan de collages van de afgelopen week op mijn blog zetten. Dan heb ik een stok achter de deur om het ook te blijven doen. Vind ik dus wel heel eng want normaal publiceer ik alleen werk waar heeeeeeeel lang over is nagedacht. ;-)


Een reactie plaatsen