maandag 7 januari 2013

GOEDE VOORNEMEN

Ik ben niet van de goede voornemens, maar toen Meta me vertelde over een kunstenares (ik weet niet meer wie) die elke dag een collage maakte om te oefenen dacht ik: dat is wel een goed idee.
Dus nam ik me voor om vanaf 1 januari elke dag een collage te maken en binnen 15 minuten, want mijn oefening moet ook vooral bestaan uit leren niet eindeloos te blijven denken hoe het nog beter kan.
Nou ik neem aan dat jullie me niet kwalijk nemen dat het op 1 januari niet gelukt is, maar ik heb inmiddels dus inderdaad 5 collages gemaakt afgelopen week!
Als basis neem ik wel een voorbewerkte bladzijde. In dit geval boekpagina's die ik tijdens de kerstmarkt met gelatineprint heb bewerkt. Dan zet ik de kookwekker op 15 minuten en ga aan de slag. HEEL LEUK!!!! En ik ben niet eens ontevreden over de resultaten. Behalve qua tijd heb ik mezelf ook ingeperkt wat betreft technieken en thema. Nadat ik de 1e had gemaakt besloot ik dat ik de rest van de week collages zou maken die bij elkaar passen. Zodat ik per week straks 7 bij elkaar passende collages heb. Deze week dus Godinnen. Alle (zelf gesneden) stempels zijn afbeeldingen uit een boek van Marija Gimbutas, een archeologe die was gespecialiseerd in Godinnenbeelden en -tempels en dus afbeeldingen van echt gevonden beeldjes.
Gebruikte technieken:
gelatineprint dus voor de achtergrond
stempelen (Godinnen, spiralen en stippen)
gescheurde stukjes gelatineprint er op plakken
binnen een stencil heen en weer krassen met een gelpen (rondjes en vierkantjes)
met een wattenstaafje stippelen (op de gescheurde stroken)
Ik zal op maandag voortaan de collages van de afgelopen week op mijn blog zetten. Dan heb ik een stok achter de deur om het ook te blijven doen. Vind ik dus wel heel eng want normaal publiceer ik alleen werk waar heeeeeeeel lang over is nagedacht. ;-)


7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een geweldig idee, en een goed begin van het jaar! Mooie collages zijn het het, en zo heb je inderdaad een geheel elke week!
Misschien iets om na te volgen, maar dan één per week?

Aart zei

Goed begin van 2013!
Vaak werkt het beter om in korte tijd een plan uit te werken, dan komt het uit je gevoel en niet uit je verstand. Leer te vertrouwen op je gevoel en je zult zien dat je over een maand veel verder bent gekomen in je ontwerpen.
http://quiltaart.blogspot.nl

Christina zei

Zo krijg je wel een enorme produktie

Janny de Roo zei

Eigenlijk zou ik dat ook moeten doen, net als wat Hannie aangeeft.....eentje per week en er misschien iets langer over doen.....zal er nog eens over nadenken, niet te lang natuurlijk, want het mooiste zou zijn, als er aan het einde van dit jaar een dik boekwerk uit zou komen....(pf...waar begin ik nou weer aan..?)

Beth zei

I've always heard the best way to learn is to do!

Dea zei

Goed voornemen met nu al een heel mooi resultaat! Het lijkt me zeker een heel goede oefening.

Yvonne zei

Wat een spannend voornemen! Lijkt met best moeilijk om dat iedere keer te verzinnen, zeker omdat het dan móet, en ook nog eens in 15 minuten ..... Succes daarmee!
Groetjes van Yvon