woensdag 19 december 2012

KERSTKAARTEN

Kaart van Hannie


Gisteren kreeg ik een prachtige kerstkaart van Hannie, zo mooi, die gaat in een lijstje op een mooi plekje.

Eindelijk, eindelijk, kreeg ik gisteren ook de geest wat betreft mijn eigen kerstkaarten.
Ik was begonnen met papieren zakjes die brandwerend zijn gemaakt en waar je dus een waxinelichtje in kunt zetten. Ik dacht die als kerstkaart te versturen, maar op een of andere manier wilde dat niets worden.

Tijdens de kerstmarkt afgelopen weekend had ik met het demonstreren van gelatineprint heel veel vellen krantenpapier bedrukt en toen ik daar vanmorgen naar keek wist ik het ineens (met dank aan Kim Thittichai!). Ik heb haar techniek van gescheurde stroken krantenpapier met daaroverheen geverfde vliesofix waarin je allerlei glitters kunt vastplakken gebruikt.
Vliesofix geverfd dus, met acrylinkt en verdunde acrylverf, waarbij de laatste het fijnst is want bij de acrylinkt krijg je de vliesofix bijna niet los van het papier.
Stroken gescheurd van de 'beprinte' kranten en op blanco kaarten geplakt, vliesofix erop gestreken en met sterretjes, engeltjes en glitters bestrooid en folie erop gestreken

Vandaag nog een partijtje doen en dan kunnen ze op de bus. Misschien moet ik er i.p.v. prettige kerstdagen maar gelukkig nieuwjaar inzetten, want of ze op tijd voor de kerst zullen zijn is natuurlijk de vraag.
Een reactie plaatsen