zaterdag 20 oktober 2012

PAPIER RELIEF

Mijn fotoprogramma doet het weer dus ik zal nu wat foto's plaatsen die jullie nog tegoed hebben. Hier vertelde ik jullie dat ik bezig was geweest met papierreliëf en hieronder zijn de foto's van de droge resultaten.
Ik wilde uitproberen of alleen papier (zonder lijm dus) ook zou werken. Nat papier heeft de neiging erg aan elkaar te hechten, maar keukenrollen zijn natuurlijk juist bedoeld om dat niet te doen anders zou er niet veel van overblijven als je natte rommel op ruimde. Dat is dus niet echt gelukt. Alleen de rubbingplate was met alleen papier wel goed. Bij de anderen vielen de laagjes weer van elkaar. Ik heb nog geprobeerd ze met behanglijm weer aan elkaar te lijmen, maar dan is toch het strakke weg. Alleen bij het gezichtje is dat weer wel gelukt.
Hierboven een foto van de resultaten.
En hieronder iets wat niet lukte. Ik had een zelf gesneden linoleumstempel ook met laagjes papier bekleed, maar die kreeg ik er met geen mogelijkheid meer af.
Afgelopen zondag gingen we papierscheppen met de textieldames en toen heb ik met papierpulp nog een paar afdrukken op de rubbingplates gemaakt. Dat is ook heel mooi. Kijk eens hoe strak de meest rechtse is.
En dit zijn 'gewone' geschepte papiertjes. Bij de bruine heb ik papierpigment van Trapsuutjes gebruikt.
Als ondergrond had ik een plastic kanten tafelkleedje bij een aantal.Een reactie plaatsen