maandag 27 augustus 2012

VAKANTIE AFGELOPEN

Floor weer aan het werk, Does ligt even te slapen, eindelijk weer tijd voor de computer.
Ik heb 750 berichten te lezen op Bloglovin! De blogs die ik als link op mijn eigen blog heb staan heb ik wel bijgehouden in de vakantie, maar verder ben ik niet gekomen.
Of er van werken wat komt moet nog blijken. Ik sta er nu ook alleen voor om Does op te voeden tot een fatsoenlijke hond. Maar gelukkig slaapt ze nog veel.
Het is een schatje. Nog niet zindelijk, maar omdat het zulk mooi weer was en ze dus veel buiten was heb ik tot dusver nog niet veel hoeven ruimen. Vanmorgen liep ze voor het eerst zelf naar buiten om iets te doen. Maar hoe dat gaat als de deur dicht zit weet ik niet.
Na 3 slapeloze nachten (ze stond in de bench op onze slaapkamer en draaide zich elke 5 minuten om zodat de bench rammelde) hebben we haar beneden gelaten. Ze heeft eigenlijk alleen de 1e nacht af en toe een beetje zielig liggen piepen en dus dachten we dat het wel goed zou gaan. En dat ging het ook, ze is een voorbeeldig hondje. De 2e nacht beneden begon ze ineens te blaffen toen we een kwartiertje in bed lagen, maar daar waren we op bedacht, want ze had 's avonds niets willen 'doen' toen we haar buiten lieten. En jawel, we zetten haar nog maar een keer buiten en gelijk ging ze op haar hurken.

Does verkent de tuin, gelukkig hadden we een palet over de vijver gelegd anders was ze helemaal nat i.p.v. alleen een achterpootje.

Haar favoriete speelgoed, mijn voeten en mijn kleding. Geef je haar een bal, een knuffel en een oude slof om op te bijten, maar nee hoor,  tenen zijn lekkerder.

Afgelopen week heb ik voor het eerst een workshop sjaal maken met soluvlies gegeven. Veel van geleerd. Er stond 3 uur voor de workshop (ik doe er zelf 1,5 uur over om een sjaal te maken) maar 2 van de 3 cursisten deden er 4,5 uur over! Los werken en zien wat ervan terecht komt is niet ieders ding. Ik heb de duur van de workshop dus maar verlengt tot 4 uur. Gelukkig gingen ze alle drie met een prachtige sjaal naar huis. 
Ik realiseerde me ook dat ik wel een grote tafel heb (2.90 meter lang) waar dus veel mensen aan kunnen zitten, maar voor het maken van die sjaal heb je p.p. 1,5 meter nodig (de lengte van de sjaal) Dan is zelfs 3 personen al krap. De volgende keer dus de behangtafel erbij om de sjaals op uit te kunnen leggen. Ook het werken met mijn naaimachine maakte het lastiger. Je eigen machine ken je.
Dus volgende keer toch aandringen op het meenemen van de eigen naaimachine.

De facebookbezoekers hebben het waarschijnlijk al gezien, Naaimachine Totaal waar ik vorig jaar de 1e prijs won met mijn vilten Grootmoedersboek heeft gevraagd of ik wil komen demonstreren op hun open dagen met Tyvek. Dus vrijdag 7 september ben ik daar van 11.00 tot 16.00 . Ben je in de buurt vindt ik het leuk als je even langskomt.
Zaterdag sta ik in De Bilt op de kunstmarkt, dat betekend dus 2 dagen dat Does moet 'logeren'. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Mijn dochter vindt het leuk als ze komt, maar die heeft wel een grote kat. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.


3 opmerkingen:

Beth zei

Your little puppy is TOO CUTE. I love this age. Much happiness to you and your whole family

feltfree på Åsly zei

Heerlijk zo'n jong beest. Onze hond is inmiddels al weer ruim een jaar, maar gedraagd zich als een pup af en toe.
Geniet er van!

Hannie zei

Heel wat slapeloze nachten hoor ik! Dus niet echt iets voor mij een hond?
Maar wel gezellig voor jullie.
Leuk een workshop geven maar dit as een beetje teveel van het goede,als je dames hebt die minder snel werken?
En een workshop tyvek, ook leuk toch.In Kerkrade zag ik.Jammer dat ik een verjaardag heb Zaterdag anders kwam ik even naar De Bilt.
Succes!