vrijdag 31 augustus 2012

DOES

Vandaag zijn we bij de "cardioloog" geweest (die heb je dus ook voor honden) en nu is officieel vastgesteld dat Does een vernauwing in de longslagader heeft. Dit betekent dat haar hart harder moet pompen om het bloed door die ader te stuwen. Waardoor ze dus inmiddels al een vergrote hartspier heeft. Een operatie is mogelijk (een soort dotteren) maar geeft geen enkele garantie op succes. Ook zou Does tijdens de operatie kunnen overlijden omdat de bloedtoevoer een poosje stopgezet moet worden.
We gaan dit dus niet doen. We genieten van haar zolang ze er is en een hondwaardig leven heeft. Er is een hond bekend die met dezelfde kwaal 14 is geworden, dus wie weet. We moeten ernstige inspanning voorkomen maar verder kan ze normaal leven. Ze zal wel eerder moe zijn dan een gezonde hond.

Op dit moment is het een fantastisch hondje. Ze is zo leuk en zo vrolijk en leert zo snel. We genieten volop van haar.

5 opmerkingen:

Ineke zei

He getverderrie. Ik hoop dat het goed gaat, succes.

Hannie zei

Ik hoop dat jullie toch nog lang van Does kunnen genieten! Wie weet wordt ze ook 14 jaar?

Liesbeth Wessels zei

Wat akelig nu, ze is nog zo jong, daar is ze dus meegeboren. Kun je het melden bij de eigenaar van het nest? Dat verandert voor Does niets, maar met de kans op zo'n kwaal kan d moeder misschien beter geen jongen krijgen ?
Wij hadden een eerdere hond met een afwijking in het ruggemerg, die is 15 jaar geworden. Dus wie weet. groeten en poot voor Does.

Beth zei

I am sending you all lots of love and positive energy. Sweet puppy.

feltfree på Åsly zei

Jeetje wat akelig zeg. Hopelijk staat ze aan de kant van die hond die 14 werd.
Groetjes en een knuffel voor Does