donderdag 19 april 2012

EERSTE BOEKJE AFDe eerste boekomslag is afgemaakt met een knoop van Tyvek en een zelfgemaakt touwtje en  is voorzien van een binnenwerk. Het moest niet te bewerkelijk zijn, want de bedoeling is dat deze boekjes straks voor € 12,50 in de kraam liggen. En als ik er dan 3 dagen mee bezig ben is dat wel erg weinig.
Hieronder de binnenkant. Drie velletjes handgeschept papier (niet door mij) met rozenblaadjes met een geverfd kantje en een donkerder klein blaadje ertussen en gestempeld met Stazon inkt.


De blaadjes zijn verder blanco zodat je er zelf in kunt schrijven of plakken.

9 opmerkingen:

Hannie zei

Wat een schatje is het geworden! Kan ik het nu al van je kopen? Of je legt het in de kraam met een plaatje gereserveerd? zodat je het eerst nog kunt laten zien?

christina zei

wat een goed idee om de blaadjes blanco te laten.

vrouw Hommel zei

Boekje ziet er heel mooi uit, leuk ook met zo'n knoop als afwerking. En mooi dat geschepte papier.
groet

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Het is een prachtig boekje geworden Joke .
Ik heb ook wateroplosbaar vlies gekocht maar ben er nog niet zo handig mee.
Ik zie dat je er ook tule opgelegd heb, moet toch maar eens gaan experimenteren.
Zo te zien werkt het heel gemakkelijk.

Groet Thea

joke zei

Dat tule aan de achterkant heb ik deze keer voor de stevigheid gedaan. Normaal doe ik dat niet.
Zo'n lapje met wateroplosbaar vlies maken is heel makkelijk. Je legt een stukje vlies neer, laat er van alles op vallen, restdraden, kantjes, alles waar de naaimachine doorheen kan naaien is goed. Dan nog een stuk vlies eroverheen leggen. Her en der een speld erin om alles om zijn plaats te houden en stikken maar. je kunt horizontale en verticale lijnen stikken zodat je zeker weet dat alles vast zit maar ik naai meestal in het wilde weg. En dan uitspoelen.

Janine zei

Als ik eerlijk ben is 12,50 toch echt wat aan de wenige kant, ik weet hoeveel werk zoiets kost en het is handwerk plus een kunstwerk, dus... ;)) mooi joke, echt mooi!

Miek zei

leuk blog heb je ik ben volger geworden , grtjs Miek

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Joke dank je wel voor de extra uitleg, het moet lukken nu.
Groet Thea

Joke zei

Janine, je hebt gelijk € 12,50 is veel te weinig als je ziet hoeveel werk erin zit, maar als je echt de uren gaat rekenen wordt het onbetaalbaar. Ik heb wel besloten er € 15,00 van te maken. De boekjes zijn al een paar jaar € 12,50 en de btw is nu ook verhoogd.