vrijdag 30 maart 2012

AQUATINT OP STOF

Gisteren heb ik de experimenten herhaald op stof. Dat is geen succes.
Doordat de verf onmiddellijk in de stof dringt hebben de alcohol en chloor geen gelegenheid om voor die tijd iets met de verf te doen. Hierboven zie je de lap waarop ik alcohol heb gedruppeld, nauwelijks iets te zien.
Daarna heb ik een lap aan 2 kanten geverfd en alcohol gedruppeld, maar doordat de verf al direct aan de andere kant van de stof zichtbaar is heeft dat ook geen resultaat. Ter controle heb ik nog een lap alleen ingesprayd, zonder alcohol, maar ik kan niet zien welke met en welke zonder alcohol is.

Toen met chloor en daar krijg je hetzelfde resultaat als met chloor op een al droge lap druppelen, gebleekte rondjes.
Wat wel grappig is. Op de 3e foto zie je links net boven het midden een lichte vlek. Er lag een klodder behanglijm op mijn tafel en daar had de lap in gelegen met dit als resultaat. Dus dacht ik ik ga eens een lap met behanglijm insmeren kijken wat er gebeurd. Het onderstaande dus. Bij de ene lap heb ik her en der wat vegen gesmeerd en de andere heb ik helemaal met lijm ingesmeerd.


Het werkt een beetje als een resist. Nadat ik de lappen heb uitgespoeld om de lijm eruit te halen werden ze wel een stuk lichter.

Ik kreeg via Steekplus de tip dat je via :
http://www.creativelivingmedia.com.au/
gratis 6 maanden het blad Textile Down Under digitaal kunt ontvangen. Ik heb het aangevraagd en direct het 1e exemplaar ontvangen. Heel leuk!
Je kunt ook kiezen voor : Down Under Quilts of Creative Expressions Down Under

7 opmerkingen:

Janine zei

ik vind de test erg mooi geworden en zie er genoeg materiaal gebruik in hoor? ik heb jaren mijn stoffen zelf geverfd, ik gebruikte daarvoor strijk zijde verf aangevuld met textiel verf, en dat ging prima, daarvoor maakte ik de lap eerst goed nat en kreukelde en drapperde in allerlei vormen en dan pas de verf erop sprayen, spatten of whatever, je krijgt geweldige leuke resultaten, ook met alcohol of zout er nog opgooien, wel een buiten werkje ☺ bedankt voor de tip, ik ga er gelijk kijken. fijn weekende joke.

Hannie zei

Ja dat is jammer.ook ik had het al geprobeerd met glimmermist. het lukt alleen als je eerst gesso erop smeert. maar dan wordt het geheel ook weer stijver.
Maar toch wel bruikbaar zo met behangplak!

Nienke zei

Leuk om de resultaten van je experimenten te zien!

feltfree på Åsly zei

Leuke experimenten. De behangerslijm lap is toch heel mooi geworden.

Marrie-jette zei

Joke wat mooi!Je papier vind ik eigenlijk nog mooier.
Ik vroeg me af of je niet eerst de gloor op de stof kan doen en daarna gelijk de verf erop?Ik heb ook eens olie gebruikt maar met matig resultaat.Wat ik echt geweldig vond was siliconespray,eerst op de stof en dan de verf.Ik had gewoon verdunde procion gebruikt maar het was erg leuk.
Bedankt dat je dit weer laat zien geeft mij weer nieuwe inspiratie!
Goed weekende Marrie-Jette.

christina zei

Zou het andersom beter werken? Dus eerst wat chloor of alcohol op je lag druppen en dan de verf?

Ik ga direct kijken bij je tip.

DEKAKADO zei

Leuk, dat je van alles uitprobeert. En ik vind er prachtige exemplaren tussen zitten. Groetjes, Marleen.