woensdag 8 februari 2012

SNEEUWVERVEN

katoen

katoen

Ook ik heb gesneeuwverfd, maar zonder opzienbarende resultaten.  Inmiddels heb ik begrepen dat je scherpere lijnen krijgt als je met droge stof begint. En als ik alle verslagen lees doet iedereen het anders.
Ik heb nooit in soda voorgeweekte lappen liggen, dus op het moment dat ik denk mmmm sneeuw zal ik het weer eens proberen maak ik een soda/zoutmengsel, knijp dat door de stof heen en zoek mijn potjes van vorig jaar weer op. Ik doe een lapje onderin de bloempot en daarop sneeuw en droge verf. Rood en turqoise. (hetzelfde als vorig jaar, ik heb nog niet zo'n groot assortiment) onderaan de pot hang ik een zakje met ook een in soda gedrenkte lap. Dit jaar heb ik bij de kringloop een bakplaat met rechte randen gescoord, dus die heb ik ook gebruikt. De stof er gefrommeld in en sneeuw en verf eroverheen.
De lappen die hierboven staan zijn mooi geworden, maar ik zie geen echte sneeuwverfeffecten zoals b.v. bij Allemaal kleurtjes.
Bij de lappen hieronder is het effect helemaal niet, sommige zijn zelfs gewoon effen paars geworden. Ik neem aan dat dat de leklappen in de zakjes zijn.
geverfde broderie

kant

broderie

kaasdoek

kaasdoek

kaasdoek

katoen 

Deze laatste lap ziet er op de foto nog een stuk beter uit dan in het echt. Hij is bijna wit.
Het valt me op dat je ook nauwelijks de kleuren apart ziet. Het zijn eigen vooral diverse tinten paars geworden. Nu is paars wel een favoriete kleur. Maar ik dacht dat ik turquoise, rood èn paars zou krijgen. Zoals bij de bovenste 2 lappen.
Misschien dat ik vandaag nog een lap probeer in de bakplaat. Er ligt nog sneeuw genoeg, maar ik weet niet of het nog bruikbaar is.

8 opmerkingen:

Hannie zei

Het valt niet mee om om goede resultaten te krijgen met sneeuwverven? Vorig jaar was ik best teleurgesteld, en dacht ik doe het niet meer ,maar toch weer geprobeerd en nu ben ik best tevreden! Maar zoals je weet alles is bruikbaar, je bewerkt ze gewoon nog een keer,is jou wel toevertrouwd! De broderie vind ik toch wel fraai hoor!

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Al ben je zelf niet geheel tevreden , ik vind je lapjes erg mooi geworden.
De kwaliteit van de sneeuw was dit jaar niet zoals anders , misschien heeft dat ook nog meegespeeld.
Groet Thea

Aart zei

Ondanks dat je er zelf niet zo tevreden mee bent, vind ik je resultaten erg mooi! Ik zal je even persoonlijk een link toesturen met wat je met je bakplaat kan doen.
http://quiltaart.blogspot.com

Marrie-jette zei

wauw!Ze zijn prachtig!Ik vind vooral de eerste en het kant erg spannend.

Ineke zei

De kant en broderie zijn prachtig. De andere ook hoor, je kunt ze voor van alles gebruiken. Het blijft altijd weer en verrassing.

vrouw Hommel zei

Moet ook eerlijk bekennen dat ik je resultaten wel mooi vind geworden. Maar ja , als je van te voren een bepaalde verwachting hebt kan het wel eens tegenvallen. Toch ga jij deze lapjes weer een mooie bestemming geven, weet ik zeker. Ik heb zoveel verschillende beschrijvingen over het sneeuwverven gelezen dat ik het aan mij voorbij heb laten gaan.
Ik ga eerst in de lente maar eens katoenen draden verven.
groetjes

Christina Fokkema zei

de kleuren zijn in ieder geval prachtig. Zou het komen omdat je de lappen eerst in soda hebt voorgeweekt? Mijn ervaring is dat als je het soda bovenop de poeder stooit je meer tekening krijgt.

Liesbeth Wessels zei

Ik vind je lappen ook mooi, de bovenste zijn zelfs erg mooi, maar ook de broderie is geweldig!! De meer effen lappen zijn inderdaad de onderste leklappen, daar heeft de verf zich al gemengd.
groeten van liesbeth