vrijdag 3 februari 2012

PAGINA 4 EN 5


Het wil even niet zo vlotten, ik kom niet aan werken toe lijkt het wel. Telkens komt er iets tussen.
Ik ben nu maar aan 2 pagina's tegelijk begonnen, als ik dan met de een niet verder kan kan ik voor de andere wel iets doen. Ik zal toch maar eens in de kringloopwinkel kijken naar een haarfohn. Ik laat mijn haar altijd aan de lucht drogen, maar wachten tot verf droog is vind ik wel erg lang duren.
Dit zijn geverfde kerstkaarten  waarvan ik er 1 ga gebruiken voor pagina 4, maar als ik er 3 tegelijk maak heb ik er nog 2 voor een andere keer.

Dit is de andere kant van de kaarten, je ziet er nog een kerstboom doorschemeren. Het idee om kaarten te gebruiken voor dit soort dingen heb ik van de blog van Jennibellie.
 Dit zijn de ondergronden van de pagina's. Met aquatint inkt gekleurd.

 Hier ben ik er met een stencil en acrylverf overheen gegaan.
Herinneren jullie je de creatieve pasta nog? Dit velletje heb ik toen gemaakt en het reliëf van muzieknoten met acrylverf groen gemaakt. Nu heb ik met aquatint de achtergrond rozerood gemaakt en er daarna rondjes uitgeponsd.
 De rondjes opgeplakt en van een van de kerstkaarten een mapje gevouwen en op de pagina geplakt.


In het mapje komen 4 "vriendinnen"

Dit is pagina 5 waar ik al aan begonnen ben. Een gedicht over vlinders en geponste en gestempelde vlinders tot dusver (herken je de stempel Christina?)

Een van de dingen waar ik de afgelopen dagen mee bezig ben geweest is het maken van een Facebook account. Ik vond dat het er toch maar eens van moest komen. Ik ben niet zo'n computernerd en dit soort dingen vind ik echt een crime. Sukkelen thuis voor mijn eigen computer is een ding maar op een site als facebook sukkelen zodat iedereen meekijkt en een fout gepubliceerd kan worden onder al je "vrienden" vind ik doodeng.  Het account aanmaken is gelukt (samen met mijn jongste dochter) maar nu berichtjes en foto's plaatsen op mijn eigen pagina en die van anderen. Ik heb me er nog maar niet aan gewaagd. Degenen onder jullie die inmiddels mijn facebookvrienden zijn en dit lezen: Hartstikke leuk dat jullie bevriend met me willen zijn, maar verwacht dus nog niet direct flitsende foto's en berichten.
Vanmorgen probeerde ik op de pagina's van vrienden te kijken. Bij 1 pagina lukte dat, maar nadat ik weer terug ging kon ik nergens meer vinden waar die knop "vrienden beheren" zat die ik had gebruikt om naar een vriendenpagina te gaan.
Maar he, ik ben nu hip en bijdetijds  :-)

Pin It

7 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Wat een leuk projekt!Het leest als een verhaal.erg leuk.
Nog bedankt voor je reactie van het wat en waarom.

Liesbeth Wessels zei

Leuk dat boek ! hoe krijg je het in de spiraal ? groeten van liesbeth

Christina Fokkema zei

ik post ook niet vaak op facebook hoor. Ik vergeet het gewoon, maar vandaag wel.

Joke zei

Ik heb het boek compleet met spiraal gekocht. Het is eigenlijk een fotoalbum. Door de spiraal is er lekker veel ruimte om dingen in te plakken zonder dat het boek open gaat staan.

Hannie zei

Geweldig,die pagina's! Zo veel variatie in bewerking!Het zal inderdaad gemakkelijk gaan in ringband ,maar misschien heb je een veel creatievere manier?
En faceboek laat ik gewoon aan mij voorbij gaan,het gevaar is niet denkbeelding dat ik niets meer doe dan te veel achter de computer doorbrengen! Succes ermee.

Beth from Maine zei

I really like the new pages. Very layered or at least it looks very layered. I'm not a paper person but I like good art.

ina zei

om pagina's van vrienden op FB te bekijken kijk je in je eigen timeline maar je kunt ook de naam van de bewuste vriend in het zoekvenstertje intikken.
bij "vrienden beheren" kun je o.a. vrienden verwijderen en toevoegen......
Overigens kun je je blog aan je FB-pagina koppelen en dan heb je daar elke keer wanneer je iets blog ook iets te melden.
Succes verder met je ontdekkingstocht, Joke.