donderdag 19 januari 2012

A TALE OF TWO STITCHES
De boeken die ik besteld heb bij het Quiltersgilde zijn aangekomen. Ik ben begonnen met A tale of two Stitches van Beany en Littlejohn. (Leuke woordspeling op A tale of two Cities van Dickens) Wat een geweldig boek. Het gaat over de Sorbellosteek en de Lock steek.
En dat 24 bladzijden lang. Gisteren ben ik gelijk begonnen met borduren. Eerst de Sorbellosteek, wat een variaties kun je maken met een steek. Hierboven zie je hoever ik tot dusver gekomen ben. Allemaal proefjes met verschillende soorten garen en de steek  variërend van keurig in een vierkantje zoals hij officieel is tot wild. De ondergrond is nog een lap van het sneeuwverven van vorig jaar. Kennelijk gedeeltelijk synthetisch want de verf is veel lichter dan bij de katoenen lappen.
Ik heb ook nog even gegoogled op deze twee steken. Van de Sorbellostitch kun je wel informatie en foto's vinden, maar de lockstitch leidt alleen tot informatie over machinaal naaien en lockmachines.
Hieronder nog wat "dichtbij" foto's.

7 opmerkingen:

meta zei

Mooi, Joke, wat heb je al veel uitgeprobeerd, leuk die verschillende tinten bij elkaar!

Liesbeth Wessels zei

Mooie steken met veel mogelijkheden.groeten van liesbeth

Aart zei

Heerlijk, op zo'n regenachtige dag steken neerzetten van netjes tot gekker. Mooie resultaten, daar kan je vast verder mee.
http://quiltaart.blogspot.com

Dea zei

Leuk dat je er direct mee aan de slag bent gegaan. Het ziet er veelbelovend uit!

Hannie zei

Wat leuk dat je met één steek deze mooie variaties kunt maken! Knap hoor, en heel bruikbaar!

Christina Fokkema zei

Dit past ook helemaal bij al dat borduurwerk dat je maakt op jouw prahctige werken.

Beth from Maine zei

Stitch adds such wonderful texture. It is one of the few embellishments I use. I love the variety of materials you stitched with also.