woensdag 7 december 2011

DE UITDAGING IIIk ben met het boekje uit deze post aan het werk geweest. Ik heb eerst de bladzijden los geknipt, toen met gelatineprint bedrukt, dat is een vrij droge manier, de kans dat het papier kapot gaat is dan kleiner. Daarna heb ik ze op een lange strook katoen die ik met verdunde acryl in dezelfde kleuren had geverfd geplakt. De bedoeling is dat het een soort harmonicaboekje word, maar dan voor aan de muur. Dus als je hem dan opent hangt er een lange strook naar beneden.
Daarna heb ik stempels gebruikt. Het boekje krijgt als thema de Godin Nehalennia, dus ik heb stempels van zigzag (golven) en spiraal (eeuwig durend) gebruikt. Op elk blaadje heb ik toen een "offerande" bevestigd. Een munt, een kraal enz. De bladzijden zijn klaar, op een na. Daar moet een gedicht komen, maar omdat het gedicht door iemand anders is geschreven heb ik daarvoor toestemming aan de schrijver gevraagd, maar nog geen antwoord ontvangen. Dus dat moet nog even wachten. Ik denk dat ik het gedicht op tyvek ga printen en dan verhitten. En anders op gewoon (geverfd) papier en dan vouw ik het op.
5 opmerkingen:

Aart zei

Mooi boekje! De gelatine prints komen mooi uit op het papier, ik vind de kreukels in het papier ook mooi. Succes met het vervolg
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie zei

Geweldig vooral met die mooie kleuren!Wordt een schitterend boekje!

vrouw Hommel zei

Ik vind het net toveren wat jij iedere keer laat zien.
groet

Marijke zei

Hartstikke mooi!

Christina Fokkema zei

waar is m'n slabbetje. Nee, haar maar een grote handdoek.