vrijdag 16 december 2011

BOEK VUURVanaf 15 januari heeft Steekplus een expositie in Sappemeer, en omdat daar eigenlijk niet genoeg werk voor is ingeleverd ben ik nog maar aan een boek begonnen voor die expositie. Mijn 3e flagbook moet nog maar even wachten. Het thema is ELEMENTEN, ik heb al mijn Nehelannia breiwerk (zie hier)daarvoor gepland (Zeegodin = water) en nu dan maar een boek met als thema vuur. De basis zie je hierboven, bladzijden van 2 verschillende oranje geruite stoffen.

De eerste pagina is af.  Hier heb ik als 'thema' de Vuurgodin Pele.
Hieronder de stempels die in heb gebruikt. De letters komen van Zeeman (kinderspeelgoed) en heb ik bewerkt met de heatgun en de handgesneden stempel. Op de tekstbladzijde heb ik de batikstempel 4 x gebruikt, maar dat zie je op de foto niet goed, alleen de twee keer in het midden.


En ondertussen staat op het kacheltje in mijn atelier (een gedeelte van)de kalkoen voor komende zondag te sudderen. We zijn in totaal met z'n 11en dus dat kan niet in een keer.
Wij zijn een zgn. 'samengesteld' gezin en van 1 schoondochter zijn de ouders ook gescheiden, dus jullie begrijpen dat het met feestdagen als kerstmis niet meer te doen voor ze is om naar alle ouders te gaan. Wij vieren daarom kerst altijd op de laatste zondag voor kerst, a.s. zondag dus. En we hebben de traditie van mijn (overleden) schoonouders overgenomen: zelfgesneden patat met kalkoen en zelfgemaakte appelmoes! Heerlijk simpel toch! Voor mij geen kerststress met 6 gangen diners van ingewikkelde recepten, dat doe ik wel op andere dagen.

4 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Joke,jij moet er dus nog even "tegenaan" zoals ze hier zeggen. Wel leuk dat je werk in Sappemeer gaat inleveren. Wordt die expositie gehouden in "de oude smederij"...? Mijn geboorteplaats Borgercompagnie ligt aan Sappemeer vastgeplakt.....! Misschien nog een reden om er naar toe te gaan....! Wens je succes met je inzending !!

Christina Fokkema zei

Dat moet wel in de smederij zijn. Als je op jouw blog even meldt wanneer het begint dan ga ik zeker kijken. En als je zelf naar de opening gaat dan ga ik er dan ook heen, kunnen we elkaar toch een keer ontmoeten.

vrouw Hommel zei

Wat leuk om als uitgangspunt elementen te gebruiken. Deze kleur kom ik niet vaak bij te tegen.
Heel veel plezier as zondag met z'n allen. Zo'n traditie moet je in ere houden.
liefs

Hannie zei

Wat leuk om weer een expositie te houden! Het thema zal wel goed uitkomen,met deze "vlammende" stofjes!
Een fijne Kerstbijeenkomt met de kalkoen!