zaterdag 26 november 2011

NOG VEEL TE WEINIG AANMELDINGEN!!!!

Mijn beginnetje


Ik begreep van Frouke die de actie voor truien voor Hongaarse kinderen (zie deze blogpost) organiseert dat er nog maar 30 aanmeldingen zijn, dat is natuurlijk veel te weinig. Dan lopen er deze winter nog 46 kinderen in veel te dunne kleding. Terwijl hier in Nederland zelfs bomen en lantaarnpalen een trui dragen dankzij de wildbreiers.
Dus ik heb me ook maar aangemeld al ben ik niet echt een breister. Maar ik neem aan dat breifouten de trui niet minder warm maken.
Ik heb een kindje van 1,5 toegewezen gekregen.
Dus de komende twee weken haak ik geen Kroontjes, maar brei ik een trui.
Zoek je nog een werkje om 's avonds op de bank te kunnen doen.? Brei dan een trui voor een Hongaars kindje! Je krijgt een naam op en een leeftijd, dus je weet precies voor wie je het doet.
Vindt je het te begrotelijk om en wol en verzendkosten te betalen? Misschien heb je een (of meer) vriend(in) die mee wil doen maar niet kan breien en de helft betaald.
In deze tijd waarin iedereen wildbreid moet het toch mogelijk zijn 76 kindertruitjes te breien??

4 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Geweldig Joke, zo mag ik het graag horen.....! Succes met de breierij....Ik heb inmiddels een achterpand klaar ! Als ik weer een blogpost plaats zal ik er weer op attenderen, dat er nog steeds te weinig breisters zijn.

Christina Fokkema zei

Jeetje, dan moet ik haast ook wel. Alleen krijg ik em dan pas volgend jaar af. Want ik zit niet vaak voor de tv, dus ook niet veel te breien.

joke zei

Ik kijk wel tv, maar alleen als ik iets ook echt wil zien en dat kan ik niet gaan zitten breien ondertussen.
Maar zo'n klein truitje voor een kind van 1,5 valt alles mee. Ik dacht ook dat lukt nooit, maar ik heb gisteren de hele avond zitten breien en al bijna een pand af.

ina zei

wat een super initiatief: ik ben echt geen breister; maar wil wel een bijdrage leveren. Ik mail je even privé.