maandag 21 november 2011

Kapotte spiegel!Ik heb voor het eerst met Lutrador gewerkt. Ik had het met acrylverf beschilderd en wilde er toen spiralen in 'branden' met de heatgun. Ik merkte dat dit niet makkelijk ging. Ik moest de heatgun heel lang op dezelfde plaats houden om een gat te branden en toen ik bijna klaar was :PANG, mijn spiegel aan barrels!
Had ik de heatgun iets te lang op dezelfde plaats gehouden.
Ik gebruik de spiegel om mijn tafel te beschermen als ik bezig ben met de heatgun of de soldeerbout of een lijmpistool.
Gelukkig liggen er nog een paar van deze spiegels. Toen we dit huis kochten werden er 8 kamers verhuurd en al die kamers hadden een wasbak met een spiegel erboven. Op de kamers die door ons als slaapkamer werden gebruikt hebben we dit zo gelaten, maar in de andere kamers hebben we de wasbakken verwijderd, maar de spiegels wel bewaard, dus ik heb een paar reservespiegels.
Dit was het resultaat van al het branden.
Ik heb uiteindelijk ook de soldeerbout gebruikt om er eerst maar een spiraal uit te snijden. En daarna met de heatgun de snijranden wat te 'verwilderen'.

9 opmerkingen:

Ineke zei

Als je de lutradur eerst beschildert duurt het langer om het te vervormen. Je zou het dan beter aan de achterkant kunnen doen.

Aart zei

Je kunt de volgende keer ook proberen eerst de vormen uit de lutrador te halen en daarna te verven met acrylverf, de verf vertraagd het vervormingsproces.
Maar gelukkig heb je nog een paar reserve spiegels.
http://quiltaart.blogspot.com

Liesbeth Wessels zei

Leuk verhaal. Zelf heb ik het gevoel dat litradur moeilijk smelt als het geverfd is met acrylverf. Met zijdeverf of transververf gaat het sneller om er door te komen. De acrylverf sluit de litrudur meer af. groeten van liesbeth

vrouw Hommel zei

Ik heb geen tips voor je , vind het alleen zo leuk om je vorderingen te volgen.
groetjes

Chriss-Cross zei

Wat leren we toch weer veel van elkaar en wat zijn je spiralen mooi geworden (dankzij de kapotte spiegel, want scherven brengen geluk)!

Marrie-jette zei

Ik vind je spiralen erg leuk maar de spiegel geweldig!Zulke mooie barsten krijg je nooit als je het zo zou willen.Daar moet je toch wat mee kunnen doen?

Christina Fokkema zei

Met die spiegelresten ga jij vast nog wel wat doen. Persoonlijk zou ik het nooit met de heatgun hebben gedaan maar direct de soldeerbout hebben gepakt om gaten te branden. Maar met de heatgun krijg je wel mooie vervormingen.

Hannie zei

Je spiralen zijn helemaal zo gek nog niet,en de kapotte spiegel heeft wel een mooi plaatje opgeleverd! Nu maar hopen dat scherven geluk brengen?

Janny de Roo zei

..en zo leer je elke dag nog bij.....mooie spiralen...helemaal jouw ding he....?