maandag 10 oktober 2011

TEXTIELZONDAG

Het was de 2e zondag van de maand en dus TEXTIELZONDAG. s' Zomers lukt het meestal niet omdat ik dan bijna alle weekenden op kunstmarkten sta, maar in principe komen we elke maand bij mij bij elkaar om iets textielerigs te doen. Deze keer zou ik laten zien hoe gelatineprint werkt. Degenen die mijn blog volgen weten dat ik ALLES bewaar, dus het zal je niet verbazen dat ik zonder moeite 7 piepschuimen bakjes waar vlees in had gezeten uit de kast toverde om daar gelatine in te doen. (zo handig, als de gelatine gaat bederven kun je het gewoon met bakje en al weggooien want het moet beide bij het restafval!) Dat ik maar 1 rubberen roller heb was wat lastiger maar gelukkig waren er dames die er zelf een bij zich hadden en de anderen moesten zich  behelpen met schuimrubberen roller en/of kwasten.
Er stond genoeg onkruid in de tuin om afdrukken mee te maken, en ook een varen en druivenbladeren dus we konden aan de slag.
Zie hieronder de resultaten.
Op de 2e en 3e foto zie je de vleesbakjes met gelatine en op de 1e nog een bosje van het gebruikte onkruid. Heermoes volgens 1 van de dames.

We hebben ons weer prima geamuseerd.

4 opmerkingen:

Aart zei

Dat is een leuke fleurige zondag geweest. Goed idee om de vleesbakje hiervoor te bewaren.
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie zei

Wat een productie! En met een prachtig resultaat!

Catharina Maria zei

Zijn dit stofjes of papier en wat en hoe doe je het met de gelantine ??
Van deze techniek heb ik nog nooit gehoord .
Vertel me maar gauw...... :-)
♥RINI♥

Christina Fokkema zei

dat was wel een heel productieve dag zeg. De printjes zijn prachtig geworden. Blijf jij maar lekker dingetjes bewaren hoor, je ziet nu maar weer hoe handig dat is.