maandag 3 oktober 2011

STOF WEGWERKEN


Ik ben in principe nog steeds bezig met kleding maken i.p.v. werken. Ik zeg 'in principe' omdat er niet veel van terecht komt. Er komt van alles tussen, een dochter die me als chauffeur nodig heeft, een vriendin die wil gaan high tea-en enz. Heel leuk allemaal, maar ja mijn naaimachine wacht! Dus veel heb ik nog niet gemaakt. 2 broeken en 3 jurken/tunieken. Er er ligt nog zoveel stof in de kast die ik graag weg zou werken. Dan kan ik tenminste met goed fatsoen aan het einde van de maand naar het Stoffenspektakel als dat hier in Dordrecht is. Zoals het nu is heb ik bijna net zoveel stof als de gemiddelde stoffenkraam. Ik ben een verslaafde stofkoper. Als ik mooie stof zie die niet te duur is dan koop ik meestal maar een meter of 3/4 dan kun je er nog alle kanten mee uit. Want op dat moment heb ik nog geen idee wat ik ermee wil doen. Zoals je op de foto's kunt zien puilt het de kasten uit. En dan heb ik nog ergens alle restjes die overgebleven zijn na het maken van een kledingstuk.
Vandaag zit ik al weer de halve dag achter de computer, maar nu ga ik maar eens aan de slag.

9 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Wat herkenbaar....sommige verslavingen gaan nooooiiiiit over....!

Marrie-jette zei

Dit is zo herkenbaar...Sinds ik zelf stof verf is het alleen maar erger geworden.Zo nu en dan wat weggeven of wat verkopen doet wonderen....Kan je lekker weer nieuwe verven of kopen.

ina zei

Joke, zo herkenbaar - ik heb afgelopen woensdaga in Zwolle nog weer "moooooooie"stof gekocht. Leef met je mee.

Ineke zei

Zo heb ik er ook wel eens voor gestaan. Maar net als Marrie-jette zegt: zo af en toe iets weggeven of op Marktplaats zetten?? Sommige stoffen zijn na verloop van tijd toch niet meer "in'.

Joke zei

Ik heb inderdaad een paar jaar geleden veel weggegeven aan de voedselbank hier. Vooral kinderstoffen. (mijn kinderen zijn inmiddels 23 en 25)Of stof "in" is boeit me niet zo, maar mijn smaak is wel veranderd.Misschien moet ik inderdaad maar een deel naar de kringloop brengen of zo. Want voor Marktplaats moet het juist wel "in" zijn denk ik.

Christina Fokkema zei

Herkenbaar verhaal natuurlijk. Maar gelukkig koop ik 'maar' 1 meter per stof. Maar doordat er meer stoffenspektakels zijn dan dat er kleren genaaid worden, puilen ook hier de kasten uit.

Hannie zei

Is heel herkenbaar. Tegenwoordig kan ik het opbrengen om gewoon niets te kopen! Er liggen nog een aantal vellen suede en wat lappen die ik weg moet werken, voor mezelf maar ook voor klanten, dit jaar voor het laatst?( Ik heb me voorgenomen,om komende jaren alleen nog quilts en art textiel te maken.( Uitzonderingen daargelaten) Er worden veel lappen ( gedropt) bij mij. Gaan bijna allemaal naar de kringloop!

Hannie zei

Ik zou haast vergeten te zeggen dat daar quiltstofjes en zelfgeverfde lapjes niet onder vallen,die koester ik!

Catharina Maria zei

Hebben wij niet allemaal zo'n gekte om maar te kopen en te kopen .
Dan stop je het even weg en later zeg je dan , oh dat heb ik al zoooo lang in huis .
Lieve groet ♥RINI♥