woensdag 18 mei 2011

Watertoren Dubbeldam

A.s. zaterdag sta ik met een kraam in de Watertoren van Dubbeldam.
7 jaar geleden ben ik daar ooit begonnen met mijn galerie : "De Schatten van de Waterlelie" Toen nog gespecialiseerd in gerecyclede kunst. De watertoren is 10 jaar geleden omgebouwd tot een ecologisch centrum. Op elke verdieping was een ecologisch bedrijfje/winkel. Inmiddels zijn bijna alle bedrijfjes vertrokken en is er alleen nog een ligfietsenverhuurwinkel en een zgn. poldercafe. Het poldercafe expoiteert nu alle verdiepingen van de toren als hotel.
Het 10 jarig bestaan wordt a.s. zaterdag gevierd en daarbij ben ik dus uitgenodigd om met mijn (gerecyclede) kunst te komen.
Dus b.v. het altaarkastje van karton en een sigarenkistje:


Of het altaartje van een allesreinigerfles, yakultflesjes en een wasbol:


Of van een melkpak:Of de oorbellen van gordijnringen:


Of de ketting van eierdozen:


Of de dames van limonadeflesjes:
Je ziet met wat een ander weggooit kan ik nog alle kanten op. Nadeel is wel dat ik dus bijna niets weg kan gooien, want ik zie altijd nog wel een mogelijk. Daar is een mooi woord voor bedacht : up-cyclen. Alleen die tijd, waarom zitten er geen 48 uren in een dag?3 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Meid wat jammer dat ik niet wat dichter in je buurt woon. Ik zou dit alles graag eens van dichtbij bekijken. Het nadeel van recyclede kunst is natuurlijk dat je wel een geweldig grote opslag aan "rommel" nodig bent. Iedereen levert mij altijd resten lappen aan, leveren anderen jou ook limonadeflesjes en zo...? Moeilijk "neen" zeggen lijkt me dat...! Succes met je markt, a.s.zaterdag...!

Hannie zei

Ja, dat vind ik ook. Heel jammer dat het niet wat dichterbij is. We rijden al heel wat af voor tentoonstellingen en markten,maar soms is het echt te ver!
Heel bijzondere en prachtige dingen maak je van al die materialen, die een ander weggooit. Heb je een opslagloods of zo?

ina zei

Joke, met 48 uren in een dag zouden we veeeel te moe worden van alles wat we willen, moeten en kunnen.