maandag 21 maart 2011

Boekje met hindernissen

Voorkant omslag poëzieboekje
Vorige week besloot ik om te proberen elke dag 1 klein project af te maken, zodat ik misschien het gevoel zou krijgen dat er ook iets wèl opschiet. Vorige week zaterdag bij de Steekplusvergadering hebben we een boekje gevouwen en omdat ik die techniek al heel lang eens wil gebruiken, werd het dus : elke dag een boekje. Ik heb een paar behangboeken gekregen, dus mooi papier was voorhanden. De voorkant van de pagina's verliep voorspoedig en ik dacht voor de middag wel een boekje klaar te hebben.


Maar toen kwam de achterkant! Ik was uitgegaan van een ouderwets poëzie album. Op de rechterpachine een mooi plaatje en links de tekst. Toen bedacht ik dat ik langs de rand van de linkerpagina nog wel een mooi machine geborduurt randje kon maken. Dat had ik niet moeten doen!

Waarom deze foto's nu ineens op zijn kant liggen, zal wel een van de raadselen van internet zijn. In mijn foto album staan ze gewoon rechtop.

Maar je ziet wat er misging : de siersteek bleef weer steken.
Ik wordt gek van die naaimachine. Hij is vast op maandagochtend in elkaar gezet. Ik heb geen zin om een nieuwe pagina te maken en trouwens ook geen bijpassend papier meer. Dus ik moet een truc verzinnen om er iets overheen te doen zodat je het niet meer ziet. Een strookje draadcollage op soluvlies of zo, net als op de voorkant.
Een leuk klusje voor vandaag.

Gisteren heb ik mijn verjaardag gevierd (die dus eigenlijk vandaag is) met een High Tea. Het was heel gezellig en ik  heb me weer heerlijk uit kunnen leven met het bakken van allerlei lekkers. Waar nu dus heel veel van over is, dus als iemand nog trek in koffie met wat lekkers heeft? Anders ben ik volgende week 3 kilo bijgekomen.

4 opmerkingen:

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Vervelend dat de naaimachine niet doet wat jij wilt. Ik vind je voorkant erg mooi geworden. Mooi plaateje van de bloemenkinderen en daar dan dat groen om heen, ben heel beniewd hoe je zoiets maakt ?
Fijne lentedag.
Groet Thea

Christina Fokkema zei

Irritant is dat he zo'n maandagmorgenmachine. Herkenbaar. Maar ik zie niet wat er fout ging. Het ziet er juist erg mooi uit.

Jammer dat je zo ver wegwoont, want ik ben gek op gebak. Anders was ik gekomen hoor.

Enne: van harte gefeliciterd met jouw verjaardag.

Janny zei

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Wij vierden gisteren de verjaardag van manlief, die overigens al weken geleden jarig was...! Jammer van de steken, die niet helemaal geworden zijn, zoals het hoort, mijn machien doet af en toe ook zo iets en natuurlijk altijd op het moment dat je iets heel moois hebt gemaakt....Mee leren leven, denk ik dan maar. De rest van je bladzijden zijn echt heel mooi geworden.....!
groet, Janny

Hélène zei

ik vind je boekje prachtig,je weet hoe ik ben met zulke boekjes.Jammer van je naaimachine,ik probeer mee te denken waar het probleem zou kunnen liggen:rijg je goed in?Veel schoonmaken!Geen goedkoop garen gebruiken, dat pluist en maakt de machine stoffig.Dat zijn de adviezen van mijn naaimachinehandel.Veel succes Hélène